Saskia Roesink

Ik ben Saskia Roesink en naast podotherapeut (afgestudeerd in 1992) ben ik Stott Pilates instructrice, opgeleid in Kaapstad, Zuid-Afrika (The Movementlab) en Den Haag (K’Dans).

Jaren geleden heb ik bij toeval kennis gemaakt met Pilates en ben ik gepassioneerd geraakt met deze manier van sporten. Vooral door mijn werk en ervaringen als podotherapeut, waarbij ik dagelijks mensen met voet-en houdingsklachten zie, raak ik steeds meer overtuigd van de toegevoegde waarde van Pilates.
Pilates creert een bewustwording van lichaam en houding om onder professionele begeleiding werken aan zijn of haar functioneren.
Door de combinatie van deze twee specialistische beroepen zie ik maar al te vaak dat klachten een resultaat zijn van een primaire blessure/afwijking elders in het lichaam. De klacht zou dan het gevolg kunnen zijn van compensatie. Als de primaire beperking niet wordt herkend zal de klacht kunnen blijven terugkomen.
Met behulp van Pilates en de keuze in apparatuur wordt een beperking zichtbaar en kan daaraan worden gewerkt om met het uiteindelijke doel, pijnvrij te kunnen functioneren, te bereiken.
Mijn visie, waar ik voor sta, is dat door anders naar iemands houding te kijken kunnen veel blessures worden opgelost en of voorkomen. Daarnaast is het ook een hele leuke en uitdagende manier van bewegen.

SaskiaRoesink